Me shume rreth nesh

  • Zamo Spathara

Historiku i ARG

Idete e para persa i perket zhvillimit te sportit rafting ne Shqiperi lulezuan ne vitin 1985, kur Zamo Spathara, sot President i Federates Shqiptare Rafting, shkoi ne fshatin Hambull, Skrapar, prane lumit Osum. Nje aventure e vogel nisi menjehere, me ane te komerdareve te gomave te kamionave, te cilat per here te pare kaluan neper kanionet e Osumit, nje vend perralle, me natyre te virgjer dhe bukuri marramendese.

  • Skuadra Albania Rafting Group

Rreth Nesh

Albania Rafting Group (ARG) eshte e para organizate sportivo-turistike ne Shqiperi, themeluese e Federates Shqiptare te Rafting, anetare me te drejta te plota ne Federaten Nderkombetare te Rafting.
Pasioni per natyren dhe sportin i shnderruar ne mision. Misioni per promovimin e Shqiperise nepermjet zhvillimit te veprimtarise se rafting sipas standardeve nderkombetare, ne perputhje te plote me respektin per natyren dhe mbrojtjen e mjedisit.

River Life - Dokumentar i Shkurter mbi ARG

"Lumi Jetë"

Lumi është gjallë kur ti e jeton atë. Kjo është historia e jashtëzakonshme mbi zhvillimin e rafting në Shqipëri si produkt turistik ekologjikisht funksionues. Për të parën herë një tregim i plotë i Albania Rafting Group, se si gjithçka nisi nga një ëndërr e një djali "kokëkrisur", u kthye në destinacionin e preferuar të qindra personave që e jetojnë çdo ditë lumin.

Lumenjte e Shqiperise

Edhe pse nje vend i vogel, Shqiperia eshte vendi i nje numri te madh lumenjsh mbreselenes. Rrjeti i brendshem i ujerave shqiptare perbehet nga njembedhjete lumenj te medhenj dhe 150 dege te tyre. I gjate 285 km, Drini i Zi eshte me i madhi dhe rrjedh nga liqeni i Ohrit deri ne Detin Adriatik. Lumi Buna ka luajtur mbi disa shekuj nje rol vendimtar per zhvillimin ekonomik te veriut te Shqiperise dhe portit te Shkodres ne Liqenin e Shkodres.

Kanionet Ekzotike te 8 ujvarave

Kanionet e Osumit,Skrapar kane nje gjatesi prej 26 km dhe ndodhen 450 m mbi nivelin e detit. Mendohet se ato jane formuar 2-3 milione vite me pare nga erozioni i ujit qe deperton thelle ne toke.Pergjate gjithe grykes ka mjaft kalime nentokesore dhe shpella te paeksploruara.

Eko Turizem - Vizite e Beratit & Rafting

Një largim energjik drejt pasurisë së UNESCO-s Berati dhe rafting në Osum

Nëse ju pëlqen natyra dhe jeni kurioz rreth Shqiperisë së paeksploruar, bashkohuni me ne!
Do të shkojmë drejt qytetit të bukur e trashëgimisë të UNESCO-s të Beratit dhe për rafting në luginën e hapur të lumit Osum, itinerari Jaupas-Mbrakull.

  • Skuadra Albania Rafting Group

About us

Albania Rafting Group ( ARG ) is the first tourism and sport organization in Albania , founder of Albanian Rafting Federation , member with full rights in the International Rafting Federation .
Passion for nature and sport turned into a mission. The mission to promote Albania development through the rafting activity by international standards, in full compliance with respect for nature and environmental protection.

River Life - Short Documentary on ARG

"River Life"

While on the river, you can feel it comes alive. This is the extraordinary story of rafting development in Albania as a functional eco-friendly tourism product. Told for the first time, the full story of Albania Rafting Group, from its inception as a wild youthful dream of one boy, to the adventure of hundreds of people enjoying the river everyday!

  • Zamo Spathara

How we got here

The first ideas regarding the development of “rafting” sport in Albania blossomed since 1985, when Zamo Spathara, today the President of the Albanian Rafting Federation, went to Hambull a village in Berat, located on the edge of the Osumi River. A little adventure took off at once, by means of spare wheels taken by vehicles, which for the first time crossed The Osumi Canyons, a fairytale place of virgin nature and marvelous beauty.

Rivers of Albania

Although a small country, Albania is home to a large number of impressive rivers. The network of inland Albanian waters consists of eleven major rivers and their 150 tributaries. Measuring 285 km, the Black Drini River is the longest and it flows from Lake Ohrid to the Adriatic Sea. The Buna River played over several centuries a crucial role for the economic development of Albania’s north and the port of Shkodra at Lake Shkodra. Other large rivers include the Shkumbini, Vjosa, Osumi and Devolli.

Pages

Back to Top